Raduga Game #04

Browar: Raduga
Styl: IPA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 0,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: sok z calamansi

Dominuje kalamondynka – w przypadku tego owocu nie mogło być inaczej.
Piana sekundowa. Barwa pomarańczowa, zamglone.
Piwo okazuje się być wodniste a jednocześnie przypominać … Czytaj dalej

Koromoran Ciemny Radler Cytrynowy

Browar: Kormoran
Styl: Radler
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 0,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki pełnoziarniste owsiane, płatki pełnoziarniste żytnie, zagęszczony sok cytrynowy 0,4%, mieszanka ziół Trojanka Litewska

W aromacie przypomina kupny piernik. Jest ziołowo mocno a w tle trochę spieczonego, … Czytaj dalej

Zarzecze Lajcik

Browar: Zarzecze
Styl: Bezalkoholowe
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 0,5%
Chmiel: brak
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki owsiane, mango, marakuja

W aromacie mango i to takie przy skórce – więc jest trochę jakby trawiaste, prócz „standardowego” aromatu owocu. Marakuji nie ma w ogóle.
Piana … Czytaj dalej

Raduga Game #3

Browar: Raduga
Styl: IPA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 0,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: sencha kaktusowa

W aromacie landrynka i żelki owocowe. Gdzieś w tle, może czasem, przemknie trochę herbaty. Ale tak, to aromat mocno słodki.
Piany brak. Barwa żółta, lekko … Czytaj dalej

Nepomucen / Deer Bear Free Pan Da

Browar: Nepomucen / Deer Bear
Styl: Pastry Sour
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 0,5%
Chmiel: brak danych
Słód: pilzneński, pszeniczny
Drożdże: brak danych
Dodatki: mango, marakuja, laktoza, pomarańcze, yuzu

W aromacie oranżadka witaminowa na V. Wydaje się, że to ta pomarańczowa. Czyli jakby multitamina, ale nie sok … Czytaj dalej

Profesja Rowerzysta

Browar: Profesja
Styl: Owocowe
IBU: brak danych
Blg: 7
Zawartość alkoholu: 0,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: WLS17 Sacharomyces Ludwigi, bakterie
Dodatki: sok jabłkowy z soku zagęszczonego, sok cytrynowy z soku zagęszczonego, sok rabarbarowy z soku zagęszczonego, aromat naturalny rabarbaru, barwnik naturalny, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), kwas (kwas cytrynowy)… Czytaj dalej