Corsendonk Pater

Browar: Brasserie Du Bocq
Styl: Abbey Dubbel
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 7,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Czerwone jabłko, soczyste i dojrzałe do tego żelazo i do tego trochę (ale naprawdę minimalne ilości) kawy zbożowej. W tle jest nuta liści laurowych z gałką muszkatołową.
Piwo wychodzi z butelki. Piana oczywiście obfita ale momentalnie zaczyna głośno pękać. Barwa przyciemnionej coli.
W smaku jest co najmniej dziwnie – słodko, z przyprawowymi nutami (korzenne: gałka muszkatołowa, cynamon i kardamon). Do tego ekstremalne wysokie wysycenie – piwo musuje w ustach jak ciepła cola. Słodowa podbudowa raz daje o sobie znać w postaci słodyczy a raz wydaje się, że jej w ogóle nie ma.
Można by rzec, że piwo „próbuje” smakować jak świąteczne. Jednak smak jest dość płaski i nudny.
Posmak słodkawy z korzennymi akcentami.

Ocena:
Aromat: 2/10
Wygląd: 1/5
Smak: 3/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 5/20
Suma: 1,3/5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.