Profesja Dziad Borowy

Browar: Profesja
Styl: BIPA
IBU: brak danych
Blg: 14
Zawartość alkoholu: 5,9%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: Ebbegarden Kveik
Dodatki: brak danych

Czekolada deserowa, kawa zbożowa, trochę nut ciemnych słodów. Chmielu – brak.
Potężna ilość piany, która ewidentnie wskazuje na przegazowanie. Opada szybko i bez śladu. Barwa błotnej … Czytaj dalej

Dziki Wschód Poma Ranczo

Browar: Dziki Wschód
Styl: IPA
IBU: brak danych
Blg: 15
Zawartość alkoholu: 5,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki owsiane i pszeniczne, pulpa pomarańczowa i mango, skórka pomarańczowa, rozmaryn

Początkowo rozmaryn uderza a potem trochę skórki pomarańczowej. Jednak po minucie te przyjemne aromaty znikają i … Czytaj dalej

Pinta Barerel Brewing Enology

Browar: Pinta Barrel Brewing
Styl: Wild Ale
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 7,5%
Chmiel: brak danych
Słód: pilzneński
Drożdże: blend dzikich drożdży
Dodatki: pszenica niesłodowana, winogrona Riesling

Piwniczne nuty, co więcej, są pewne grzybowe akcenty. Mocno kojarzy się to ze źle zestarzonym winem. Potem, zaskakująco, daktyle i … Czytaj dalej

Mazurski Witbier

Browar: Mazurski
Styl: Witbier
IBU: brak danych
Blg: 12
Zawartość alkoholu: 4,5%
Chmiel: brak danych
Słód: pilzneński, pszeniczny jasny
Drożdże: brak danych
Dodatki: pszenica niesłodowana, płatki owsiane, skórka gorzkiej pomarańczy curacao, skórka słodkiej pomarańczy, kolendra

W aromacie mokra szmata, kolendra i trochę płatków zbożowych.
Piana mizerna. Barwa pomarańczowa, zamglone.
W … Czytaj dalej