Gzub Melt

Browar: Gzub
Styl: Sour
IBU: brak danych
Blg: 10
Zawartość alkoholu: 4,1%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: sok jeżynowy

Kwaśny aromat mocno przechylony w kierunku ogórków kiszonych. Trochę kefiru. Jeżyn nie czuć.
Piana nie pojawia się wcale. Barwa czerwona, mętne.
W smaku poprawny, owocowy kwas. Bez wskazania na konkretny owoc, niemniej owocowość wyczuwalna. Do tego znacznie dają o sobie znać akcenty wspomnianych kiszonych ogórków. Uściślając – woda z takich przetworów.
Tak więc jest dość orzeźwiająco, jednak niczym to piwo się nie wybija na tle innych kwasów. Wybrany na dodatek owoc mógł być tym elementem, który by wyróżniał to piwo gdyby tylko dało się go w nim znaleźć.
Posmak krótki, owocowy, delikatnie kwaśny i średnio oczyszczający.

Btw – słabo, że ani na etykiecie ani na stronie nie ma składników użytych do wytworzenia tego piwa.

Ocena:
Aromat: 3/10
Wygląd: 1/5
Smak: 4/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 6/20
Suma: 1,6/5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.