Profesja Piwowar z mango

Browar: Profesja
Styl: Hefeweizen
IBU: brak danych
Blg: 11,5
Zawartość alkoholu: 4,9%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: Weihenstephan Weizen
Dodatki: pulpa z mango

Z jednej strony niedojrzałe mango a z drugiej sodki likier z tym owocem. Akcentów pszenicznego piwa brak.
Piana średnio obfita, jednak szybko znika. Nic nie pozostaje z niej na szkle. Barwa pomarańczowa, zamglone.
W smaku mango, choć nie takie jakby „czyste”. Tu przypomina to dobre lody z dodatkiem tego owocu. Choć nie jest jakoś słodko, to nie jest to również czysty owoc.
Orzeźwiające to piwo nie jest. Tylko nie wiem czy to wina słodowej strony czy dodatku pulpy. Jest bliskie bycia mdłym.
Smaków pszenicznego piwa nie ma.
Posmak mdły.

Meh.
Nie umywa się niestety do wersji lanej na WFDP.

Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 1/5
Smak: 4/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 2/20
Suma: 1,2/5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.