Browar: Profesja
Styl: IPA
IBU: brak danych
Blg: 16
Zawartość alkoholu: 6,6%
Chmiel: Styrian Wolf, Styrian Aurora, Styrian Bobek, Styrian Cardinal, Styrian Cascade
Słód: pilzneński, monachijski, caramel pils, crystal oak, pszeniczny jasny
Drożdże: HotHead Ale
Dodatki: brak danych
Aromat kwasu…? Jak od bakterii kwasu mlekowego. Do tego trochę ziemi i tytoń. No powalony jestem.
Piany coś tam się pojawia, ale długo nie zostaje. Na szkle również dużo jej nie ma. Barwa pomarańczowa, zamglone.
W smaku kwaśne, jak rozwodniona woda z kapusty kiszonej. Mocno, choć krótko, zalega na podniebieniu. Do tego sporo ziemnych nut. Goryczki nie ma tutaj wcale. Nic a nic. Tak jak i słodowości. Totalna porażka.
Posmak zalegający, kapuściany, mega nieprzyjemny.
Kanał? Tak.
Koło IPA to nawet nie stało. A tak po za tym coś z tym piwem jest mocno nie tak.
Ocena:
Aromat: 1/10
Wygląd: 1/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 1/20
Suma: 0,5/5