Browar: Baird Brewing Co.
Styl: Brown Ale
IBU: 45
Blg: 15
Zawartość alkoholu: 7%
Chmiel: brak danych
Słód: pale ale, pszeniczny, karmelowy, czekoladowy
Drożdże: House Scottish Ale Strain
Dodatki: prażona pszenica, cukier Japanese Kokuto & Korizato
Najlepiej spożyć przed: 24.02.2016
Data degustacji: 01.02.2017
Aromat chlebowy, ale chleb biały, nie ciemny. Jednocześnie jest bardzo subtelny. Żadnych innych nut, pusto.
Piana chwilowa, choć obfita, szybko opada. Lejsing nie występuje. Barwa miedziana, zamglone.
W smaku powtórka z aromatu – pustka. Lekko słodowy, może nawet subtelnie, mocno w tle, trochę słodyczy. Ale tak to pustka, nie dzieje się kompletnie nic.
Jest lekko przegazowane, ale nie ma musowaniu.
Posmaku brak.
No nie zawsze leżakowanie ma sens.
Ocena:
Aromat: 2/10
Wygląd: 2/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 1/20
Suma: 0,7/5