Sarabanda Dry As A Bone

Browar: Sarabanda
Styl: Session West Coast IPA
IBU: brak danych
Blg: 12
Zawartość alkoholu: 5,5%
Chmiel: Centennial, Mosaic, Columbus
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki ryżowe, cukier

Pomarańczowe lody na M – czyli słodki owoc, mocno przykryty śmietankowymi nutami. Z tyłu trochę limonkowego zestu.
Piana średnio obfita, jednak … Czytaj dalej

Palatum Catharina Sour

Browar: Palatum
Styl: Sour
IBU: brak danych
Blg: 11,3
Zawartość alkoholu: 4,2%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: pulpa czarnej porzeczki (9%), sok z rabarbaru (8,5%)

Jogurtowy aromat wraz z porzeczką. Rabarbaru nie ma.
Piana mega obfita, wskazująca na przegazowanie. Opada jednak szybko a na szkle … Czytaj dalej

Pinta Barrel Brewing Bloom

Browar: Pinta Barrel Brewing
Styl: Wild Ale
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 6,5%
Chmiel: brak danych
Słód: pilzneński
Drożdże: blend dzikich drożdży
Dodatki: pszenica niesłodowana, kwiat czarnego bzu

Kwiatowo, ale nie koniecznie w myślach pojawia się bez. Raczej kwitnąca jabłoń jest pierwszym skojarzeniem. Do tego trochę kapuścianych … Czytaj dalej

Pinta Barrel Brewing Mystery

Browar: Pinta Barrel Brewing
Styl: Wild Ale
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 5,5%
Chmiel: brak danych
Słód: pilzneński
Drożdże: brak danych
Dodatki: pszenica niesłodowana, jagody leśne

Leśny owoc, może to i jagody. Ale równie dobrze mogłyby być to jeżyny albo borówki. Na drugim planie trochę mleczności w … Czytaj dalej

Pinta Barrel Brewing Curiosity

Browar: Pinta Barrel Brewing
Styl: Wild Ale
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 4%
Chmiel: brak danych
Słód: pilzneński
Drożdże: brak danych
Dodatki: pszenica niesłodowana, brzoskwinie, morele

Delikatnie owocowo, z wyraźnymi nutami brzoskwini – morele zginęły całkowicie. Do tego pewna doza mleczności. Brak nut funky czy tak oczywistych … Czytaj dalej

Maryensztadt Wild & Funky: Flanders Red Ale

Browar: Maryensztadt
Styl: Flanders Red Ale
IBU: brak danych
Blg: 12
Zawartość alkoholu: 5,6%
Chmiel: brak
Słód: pilzneński, pszeniczny, special b, red x, abbey
Drożdże: Wyeast 3763 Roeselare Red Blend
Dodatki: jęczmień prażony

Trochę octu balsamicznego – więc kwaśno, octowo z nutą słodyczy n drugim planie. Śliwki z octu, trochę … Czytaj dalej