Widawa Imperial Wild Black Kiss (leżak)

Browar: Widawa
Styl: Imperial Stout
IBU: brak danych
Blg: 22
Zawartość alkoholu: 8,2%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych
Najlepiej spożyć przed: 07.10.2016
Data degustacji: 11.09.2023

Aromat czerwonego, wytrawnego wina. Trochę jeżyn i czekolady. Wanilii z beczki nie czuję.
Piana dość skromna, redukuje się … Czytaj dalej

Harpagan Buzdygan Turborozkoszy

Browar: Harpagan
Styl: Imperial Stout
IBU: brak danych
Blg: 30
Zawartość alkoholu: 10,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: cukier biały – karmelizowany, wiórki kokosowe, jęczmień palony, kawa, kakao, laski wanilii
Najlepiej spożyć przed: 30.03.2020
Data degustacji: 13.09.2022

Czekolada deserowa ale i mleczna. Kawa z kakao. … Czytaj dalej

Pinta / Maltgarden Vanilla More Cocoa More Coffee More Maple

Browar: Pinta / Maltgarden
Styl: Imperial Pastry Stout
IBU: brak danych
Blg: 30
Zawartość alkoholu: 9,6%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki owsiane, laktoza, kawa, syrop klonowy
Najlepiej spożyć przed: 06.11.2021
Data degustacji: 13.09.2022

Na początku muszę zaznaczyć, że idiota, który wpadł na pomysł zalania … Czytaj dalej

Komes Podwójny Ciemny (leżaki)

Browar: Komes
Styl: Belgian Dubbel
IBU: brak danych
Blg: 15
Zawartość alkoholu: 7%
Chmiel: brak danych
Słód: jasny, monachijski, karmelowy
Drożdże: brak danych
Dodatki: cukier: kandyzowany, bursztynowy, trzcinowy
Najlepiej spożyć przed: 19.02.2016
Data degustacji: 06.07.2022

Sos sojowy, śliwka lekko wędzona, trochę spalonego cukru i taka właśnie z niego wręcz melasa.… Czytaj dalej

Monsters Blessing Of Silkiness

Browar: Monsters
Styl: Imperial Sour
IBU: brak danych
Blg: 19
Zawartość alkoholu: 6,5%
Chmiel: brak
Słód: brak danych
Drożdże: London Ale III
Dodatki: płatki owsiane, maltodekstryna, pulpa z: różowej guawy, nektarynki, bakterie kwasu mlekowego

Nektarynki i trochę gujawy. Słodko, ale nie cukrowo, owocowo, choć nie przesadnie. Na pewno mało kwaśno, … Czytaj dalej