Browar: Beermaster
Styl: Sour
IBU: 10
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 3%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: sok pomidorowy 17%, sok pomarańczowy
Aromat to marynowane ostre papryczki i pomidory. Kwaskowo, ale w octowy sposób.
Piana całkiem obfita, zbita, wolno opadająca. Na szkle jednak nie pozostaje. Barwa lekko rozwodnionego soku pomidorowego, totalnie zmętnione.
W smaku sok pomidorowy z nutą marynowanych ostrych papryczek. Jest octowo, wiec może i te pomidory są marynowane? Jest kwaśno, ale jednak ta octowość jest wyraźna. Jak do tego się doda ostrość oraz słoność na drugim planie, to skojarzenie z Krwawą Mary jest ewidentne. Wiem, że to jest piwo, które ma udawać inny drink, na bazie piwa w dodatku, tytułową Miecheladę, ale jednak skojarzenia me budzi inny.
Najdziwniejsze jednak jest to, że to piwo, które głównie smakuje sokiem pomidorowym, sprawia wrażenie gazowanego. No w sensie, że sok pomidorowy jest gazowany. Bo ta ostrość czy słoność, to jeśli idzie o sok jest ok. Lecz wysycenie jest dziwne.
Posmak soku pomidorowego z przyprawami.
Ocena:
Aromat: 7/10
Wygląd: 2/5
Smak: 6/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 11/20
Suma: 2,8/5