Browar: Na Jurze
Styl: Sour Ale
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 9%
Chmiel: Columbus, Citra, Mosaic, Cascade, Amarillo
Słód: pale ale, pszeniczny, caramel pale
Drożdże: Wyeast 1388 Belgian Golden Strong Ale
Dodatki: niesłodowana pszenica, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Delbruecki
Karmel, brązowy cukier – ogólnie słodko. W tle może i majaczy akacja. A może to tylko autosugestia?
Piana skromna, lejsingu brak. Barwa herbaciana.
Smak, nie powiem, zaskakuje – mega ulepek. Taka słodyczy wyraźnie cukrowa. Skojarzenie z herbatą też spore – choć garbników akurat brak. Jedyny plus to fakt, że nie czuć w ogóle alkoholu.
Jakiś wiodących nut, prócz tych cukrowych, nie stwierdziłem. Nie ma tutaj nic prócz wody i cukru.
Posmak słodki.
Kanał? Tak!
Jakbym chciał napić się czegoś tak słodkiego, to syropu z cukru bym się napił, którego używam do drinków.
Na etykiecie niby napisane jest, że „z białych kwiatów akacji przygotowaliśmy esencje”, ale w składzie nic nie o tym wspomniane. Dziwne.
Ocena:
Aromat: 2/10
Wygląd: 1/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 1/20
Suma: 0,6/5