Browar: Na Jurze
Styl: pszeniczne
IBU: brak danych
Blg: 13,1
Zawartość alkoholu: 4,7%
Chmiel: Marynka, Amarillo
Słód: pale ale, carapils, karmel jasny
Drożdże: US-05
Dodatki: owoce wiśni nadwiślanki, bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Helveticus
W aromacie głównie zapach charakterystyczny dla piw z bakteriami mlekowymi – kwaśny, kefirowy. W tle majaczy sok wiśniowy.
Piany nie ma praktycznie wcale. Jest za to śliczna, rubinowa barwa. Naturalnie zmętnione.
W smaku mega przyjemne zbalansowanie kwaskowego posmaku słodyczą wiśni. Balansuje się to bardzo dobrze – piwo nie jest za kwaśne ale nie jest też za słodkie. Jest gładkie i przyjemne w obiorze. Bardziej wyraźnie czuć wiśnie i one dominują smak a nie bakterie, jak to częściej bywa.
Odczucie jak po wypiciu sfermentowanego soku wiśniowego. Lekko musuje, kwaskowe z wiśniowym posmakiem. Szkoda tylko, że takie krótkie.
Ocena:
Aromat: 5/10
Wygląd: 4/5
Smak: 8/10
Odczucie: 3/5
Ogólna: 15/20
Suma: 3,5/5