Browar: Cieszyn
Styl: Sour
IBU: 10
Blg: 5
Zawartość alkoholu: 0,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: mango, bakterie mlekowe Lactobacillus
Mango prawie całkowicie kryje surową pietruszkę. Objawia się ona jedynie jako niedojrzałe mango.
Piany brak. Barwa pomarańczowa, mętne totalnie; wygląda to jak sok.
Wodniste, ale nie brakuje tutaj ciała. Mango jest, pod postacią rozwodnionego nektaru. Nie jest słodkie, lekko kwaśne (ale to pewnie zasługa bakterii). Jest lekkie wysuszanie oraz owocowość, która jednak nie zawsze kojarzy się z mango. Są momenty gdy bardziej to smakuje mandarynkowym sokiem.
Niemniej dodatek owocu dobrze przykrywa brzeczkę. Latem, w plenerze, zimne będzie jak znalazł.
Posmak owocowy, krótki. Czasem mangowy a czasem nie.
Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 2/5
Smak: 6/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 8/20
Suma: 2,2/5