Cieszyn Witbier

Browar: Cieszyn
Styl: Witbier
IBU: brak danych
Blg: 11,4
Zawartość alkoholu: 4,9%
Chmiel: brak danych
Słód: jęczmienny, pszeniczny
Drożdże: brak danych
Dodatki: pszenica niesłodowana , skórka cytryny, kolendra

Kolendra i skórka cytryny definiują aromat.
Piana początkowo całkiem porządna, szybko pęka. Lejsing nie występuje. Barwa słoneczna, zmętnione. Obecny osad drożdżowy.
W smaku mocno kolendrowe i jednocześnie dość wodniste. Brak kwasowości, gładkości czy orzeźwienia. Co dziwne, wodnistość nie przeszkadza w odbiorze. Jest jednak dość jednostajne w smaku i definitywnie brakuje cytrusowości i lekkiej kwasowości.
Być może, pite w wysokiej temperaturze na zewnątrz byłoby przyjemniejsze.
Posmak kolendrowy, lekki.

Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 2/5
Smak: 5/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 5/20
Suma: 1,7/5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.