Browar: Zamkowy Cieszyn
Styl: Abbey Dubbel
IBU: brak danych
Blg: 18
Zawartość alkoholu: 8,5%
Chmiel: Magnum, Saaz
Słód: pilzneński, pale ale, pszeniczny, abbey, specjal b, carafe I specjal
Drożdże: belgijskie
Dodatki: syrop kandyzowany
Najlepiej spożyć przed: 20.11.2016
Data degustacji: 14.03.2017
Landrynki, przypalony cukier, śmietankowa słodycz. Jest też alkohol, którzy przypomina mocny likier.
Piana kilku sekundowa, oszczędna. Lejsingu brak. Barwa brązowa, z miedzianymi refleksami.
Wodniste z cukrowym, przypalonym smakiem. Jest też byt wysokie wysycenie, które ciała nie dodaje. Obecna również pewna kwaskowość, choć nie od zepsucia piwa. Tak to wsze obezwładniająca pustka.
Posmak cukrowy, nieco lakierowy.
Kanał? Tak.
Niestety, leżakowanie tego piwa nic nie daje.
Ocena:
Aromat: 3/10
Wygląd: 1/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 1/20
Suma: 0,7/5