Browar: Funky Fluid
Styl: Pastry Sour
IBU: brak danych
Blg: 19
Zawartość alkoholu: 5,8%
Chmiel: Huell Melon
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki pszenne, płatki owsiane, leśna jagoda, jeżyny, laktoza, bakterie kwasu mlekowego: Plantarum i Rhamnosus
Widać, że puszka nie wytrzymała ciśnienia tego piwa. Więc jest wielce prawdopodobne, że tu zaszła jakaś fermentacja. Do tego piwo jest mega przegazowane, co widać po ilości piany.
Jagody w aromacie. Tyle i aż tyle. Ciekawe czy były aromaty, bo jest bardzo wyraźnie.
Piana jak wspominałem mega obfita, ewidentnie jest efektem przegazowania. Szybko zaczyna pękać a opadając nic z niej nie pozostaje na szkle. Barwa ciemno malinowa. Obecna spora ilość osadu owocowego.
W smaku kwaskowe, bardzo możliwe, że i jeżynowe – na pewno bardziej niż w aromacie. Jagody również są, lecz nie tak wyraźne czy dominujące jak w aromacie.
Słodkość jest dość umiarkowana, kontrowana mocną kwaśnością. O dziwo, piwo nie jest całkowicie pozbawione gazu, jak mogłoby się wydawać.
Problemem jest posmak, który czasem się pojawia, który przypomina… grzyby. Więc z jednej strony podkreślenie, że to są leśne jagody jak najbardziej znajduje odzwierciedlenie w piwie, lecz chyba niekoniecznie jest pożądanym smakiem. Czasem wręcz pozostaje smak barszczu grzybowego…
Tak więc posmak raz jest owocowy, a częściej grzybowy.
Ocena:
Aromat: 6/10
Wygląd: 1/5
Smak: 5/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 4/20
Suma: 1,7/5