Browar: Gipsy Hill
Styl: Sour
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 4,8%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: mango, gujawa
Mango z wyraźną mineralnością. Gujawa trochę tylko kwaśnością się objawia i tylko czasem.
Piana minimalna, znika bez śladu. Barwa pomarańczowa, nieprzejrzyste.
Mango jak z napoju, tyle, że bez słodyczy. Nie jest również tak bardzo wyraźne, tylko właśnie rozcieńczone – jak w napoju. Co do gujawy to ciężko ją znaleźć, a jak już się przewija to tylko w tle.
Kwaśność niska, za to po przełknięciu przemyka owocowa cierpkość, której profil smakowy to gujawa. Z niej najprawdopodobniej pochodzi również subtelna gorycz, która akompaniuje wspomnianej cierpkości.
Mało kwasu w tym kwasie tak jak i mało owoców. Niemniej można wypić, zwłaszcza, że nie jest słodkie.
Aftertaste kwaskowy, ale raczej w stylu kompotu z mirabelek.
Ocena:
Aromat: 5/10
Wygląd: 1/5
Smak: 6/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 5/20
Suma: 1,9/5