Perun Bartzabel

Browar: Perun
Styl: Kwas
IBU: 15
Blg: 12
Zawartość alkoholu: 4,7%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki owsiane, pulpa z marakui, kwas mlekowy, bakterie jogurtowe: streptococcus salivarius, lactobacillus delbrueckii

Owocowość – niekoniecznie marakuja. Kwaśności nie ma, bo przykrywa ją… miód. Ale nie taki pochodzący z … Czytaj dalej

Maltgarden Private Jungle

Browar: Maltgarden
Styl: IPA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 6%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki owsiane, płatki pszenne, laktoza, mango (3%), marakuja (1%)

Ciekawe, bo dawno nie było piwa, które podawałoby się za IPA, miało dodatek owoców i pachniałoby chmielem. A … Czytaj dalej

Kick The Bottlle Passion Foot

Browar: Kick The Bottlle
Styl: IPA
IBU: brak danych
Blg: 16
Zawartość alkoholu: 7%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: pulpa z marakui bez dodatku aromatów

Jakiś owoc cytrusowy jest. Ale czy marakuja? To już niekoniecznie. Coś jest, jednak rozpoznanie co, nie przychodzi łatwo. Można odnaleźć … Czytaj dalej

Ursa Dzika Łąka

Browar: Ursa
Styl: Kwas
IBU: brak danych
Blg: 11,3
Zawartość alkoholu: 3,3%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus brevis

Bardzo czysty kwas. Zero kiszonej kapusty czy innych tego typu niekoniecznie pożądanych aromatów.
Piana obfita, jednak bardzo szybko znika i nie pozostaje na … Czytaj dalej

Zaścianki Karabela

Browar: Zaścianki
Styl: AIPA
IBU: brak danych
Blg: 16
Zawartość alkoholu: 6,2%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Karmel na pierwszym planie. Niemniej nie jest mega intensywny, choć zdecydowanie dominuje. Początkowo, a potem z rzadka w tle, ziołowość.
Piana obfita, drobna, bardzo zbita. Do … Czytaj dalej