Browar: Łąkomin
Styl: Barley Wine
IBU: brak danych
Blg: 27
Zawartość alkoholu: 13%
Chmiel: Minstrel
Słód: pale ale, karmelowy jasny
Drożdże: Danstar Nottingham
Dodatki: cukier trzcinowy
Cukrowy aromat – brązowy cukier do tego sporo waty cukrowej. Brak słodowości. Niezbyt zachęcająco.
Piany brak. Barwa burgundowa, z czerwonymi refleksami.
W smaku słodkie i alkoholowe. Puste i bliskie wodnistości. Nie ma grzejącego alkoholu, ale czuć go wyraźnie w każdym łyku. I nie jest to przyjemne.
Słodowości nie odczuwa się tutaj wcale. Brak chlebowych nut, prócz faktu, że w tym stylu to dość ważne, odczuwalne jest wysuszanie po każdym łyku. Nie ma tutaj również co kontrować alkoholu i cukrowej słodkości.
Goryczki, nie ma wcale. Ale to było do przewidzenia praktycznie od razu a pierwszy łyk (i każdy kolejny) tylko to potwierdził.
Sam alkohol ma momenty gdy smakuje likierowo i już ma właśnie to dość do smaku, ale pod zalewem cukru nie jest w stanie się przebić.
Posmak alkoholowy, krótki.
Kanał? Tak.
Bardzo zły przedstawiciel stylu.
Ocena:
Aromat: 1/10
Wygląd: 1/5
Smak: 2/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 1/20
Suma: 0,6/5