Browar: Łańcut
Styl: sour
IBU: brak danych
Blg: 8
Zawartość alkoholu: 3,4%
Chmiel: Tradition
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: wiśnia, malina, bakterie lactobacillus
Maliny – nie kwaśne, nie słodkie, ot świeży owoc. Nisko intensywne i przerywane subtelnymi nutami starych monet (test na ręce wyszedł pozytywny).
Piana krótkotrwała, jak na gazowanym napoju. Barwa czerwona, zamglone.
W smaku lekko malinowe. Owoc nie jest intensywny a kwaśność przypomina cytrynę. Coś jakby sok malinowy z dodatkiem soku z cytryny.
Kwaśność na dość niskim poziomie i raczej jest owocowa, a nie pochodząca z bakterii. Przez co obecna jest czasem cierpkość, z którą można spotkać się po zjedzeniu wiśni. Co do samego ich smaku, to wiśnie praktycznie nie dochodzą do głosu.
Posmak owocowy, lekko oczyszczający.
Ot takie owocowe piwo z lekką, kwaskowy nuty.
Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 1/5
Smak: 6/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 6/20
Suma: 1,9/5