Browar: Maryensztadt
Styl: Sour
IBU: brak danych
Blg: 15
Zawartość alkoholu: 6%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: jeżyna, bakterie Lactobacillus
W aromacie głównie nuty kapusty kiszonej. Brak chmieli więc IPA to tylko z nazwy. Jeżyny również nie znalazłem.
Piany skromna ilość. Barwa błota.
W smaku to zwykły kwas. Owocu nie czuć, nie ma nawet jego nawet cienia. To dość rozczarowujące.
Sama kwaśność w piwie ma smak kapusty kiszonej. Nie jest ona zbyt intensywna i nie oczyszcza specjalnie mocno języka.
Jedyne co może naprowadzić na dodatek to posmak, który pozostaje. Jest w nim lekka cierpkość, która kojarzy się z jeżyną.
Meh.
Tylko z racji upałów nie poszło w kanał.
Btw – jak zawsze słabo, że ani na stronie ani na etykiecie nie ma składników wymienionych.
Ocena:
Aromat: 2/10
Wygląd: 1/5
Smak: 3/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 2/20
Suma: 0,9/5