Petrus Dubbel Bruin

Browar: Bavik-De Brabandere
Styl: Abbey Dubbel
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 6,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

W aromacie standardowo dla Petrusa czerwone jabłko. Jest też alkoholowa nuta w stylu brandy. Wraz z ogrzewaniem, zaczyna trochę przypominać barley wine.
Piana średnio pęcherzykowa, szybko opada. Jednak jest jakiś szczątkowy lejsing! Barwa rubinowa, idealnie klarowne.
Wysokie wysycenie od pierwszego kontaktu daje się we znaki. W smaku słodowość oraz całkiem przyjemna, stonowana, alkoholowa nuta.
Gdyby nie to wysokie nagazowanie to w smaku przypominałoby rozwodnione barley wine.
After taste słodowy, lekko słodki, całkiem przyjemny.

Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 2/5
Smak: 4/10
Odczucie: 3/5
Ogólna: 5/20
Suma: 1,8/5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.