Browar: Pinta
Styl: Pastry Stout
IBU: brak danych
Blg: 30
Zawartość alkoholu: 10,7%
Chmiel: Flex
Słód: pilzneński, carapils, owsiany
Drożdże: US-05
Dodatki: płatki owsiane, płatki pszeniczne, laktoza, maltodekstryna, syrop klonowy, ziarno kakaowca odmiany Peru Satipo, kawa odmian: Brazylia Colibri, Etiopia Gelena Abaya
Najlepiej spożyć przed: 03.12.2021
Data degustacji: 13.06.2024
Syrop klonowy, kawa i miód.
Piany brak. Barwa jasno miodowa.
W smaku bardzo słodkie z wiodącymi nutami syropu klonowego oraz miodu. W tle trochę kawy rozpuszczalnej oraz nuty cynamonu.
Alkohol nie wyczuwalny, ciężar trochę ale słodycz jest ekstremalnie wysoka. Jest nawet lekka likierowość, ale nie przytłacza.
Posmak syropu klonowego.
Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 1/5
Smak: 5/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 7/20
Suma: 1,8/5