Browar: Pinta
Styl: Pastry Stout
IBU: brak danych
Blg: 30
Zawartość alkoholu: 10,7%
Chmiel: Flex
Słód: pilzneński, carapils, owsiany
Drożdże: US-05
Dodatki: płatki owsiane, płatki pszeniczne, laktoza, maltodekstryna, kokos, ziarno kakaowca odmiany Peru Satipo, wanilia odmiany Bourbon
Najlepiej spożyć przed: 05.12.2021
Data degustacji: 13.06.2024
Puder kakaowy, kokos pod postacią kremu z wafelków i aromat waniliowy do ciast.
Piana praktycznie nie występuje. Barwa jasno miodowa, klarowne.
Likierowe, ale nie przytłaczające. Prócz tego nie czuć ciężkości a tym bardziej alkoholu.
Wyraźny kokos, trochę jak w kokosankach bez wiórków. Do tego słodkie klimaty, ale trudne do uchwycenia. Niby prosty syrop (cukier rozpuszczony w wodzie) ale jednak i jakieś wafelki. A czasem przypomina to syrop do kawy o smaku… No właśnie. Raz migdał przemknie a raz syrop klonowy.
Posmak słodki, krótki i prosty.
Ocena:
Aromat: 7/10
Wygląd: 1/5
Smak: 5/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 7/20
Suma: 2,1/5