Profesja Dziad Borowy

Browar: Profesja
Styl: BIPA
IBU: brak danych
Blg: 14
Zawartość alkoholu: 5,9%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: Ebbegarden Kveik
Dodatki: brak danych

Czekolada deserowa, kawa zbożowa, trochę nut ciemnych słodów. Chmielu – brak.
Potężna ilość piany, która ewidentnie wskazuje na przegazowanie. Opada szybko i bez śladu. Barwa błotnej kałuży.
Piwo prawie smakuje jak ciemny ale. Nie ma tutaj w ogóle skojarzenia z BIPA. Ani słodowa strona ani tym bardziej chmielowa, której notabene nie ma, nie wskazuje, że piwo w szkle jest tym za co się podaje na etykiecie.
Nie jest to również piwo, gdzie czuć wpływ Kveików – to piwo po prostu smakuje niczym.
Posmak zbożowej kawy.

Kanał? Tak.

Wiedziałem, że w Profesji nie dzieje się dobrze i ich ostatnie piwa nie były dobre. Ba, nie były pijalne. Ale żeby takie coś odjebać?

Ocena:
Aromat: 2/10
Wygląd: 1/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 1/20
Suma: 0,6/5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.