Browar: Profesja
Styl: kwach
IBU: 30
Blg: 12,5
Zawartość alkoholu: 4,7%
Chmiel: Sybilla, Willamette, Centennial
Słód: pale ale, monachijski, red x
Drożdże: brettanomyces claussenii
Dodatki: lactobacillus brevis
Sok z czerwonych owoców i charakterystyczna woń efektów pracy bakterii mlekowych – to aromat tego piwa.
Piana początkowo bardzo obfita i drobno pęcherzykowa szybko zaczyna pękać i opadać. Lejsing występuje. Herbaciana barwa, zmętnione.
W smaku jednak nie ma kwaskowości jakiej należałoby się spodziewać. Jest za to dziwna, gorzka nuta, która uwydatnia się zwłaszcza na podniebieniu. Kojarzy się ze smakiem soku z granatu połączony z grejpfrutem. Nie jest to przyjemne.
Posmak z jakim zostajemy to męczący, gorzki smak taki jak powyżej.
Szkoda, zapowiadało się ciekawie.
Kanał? Tak.
Ocena:
Aromat: 7/10
Wygląd: 3/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 5/20
Suma: 1,7/5