Raciborskie Dyniowe

Browar: Racibórz
Styl: przyprawowe
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 6%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: dynia (30%), imbir, cynamon, gałka muszkatołowa, goździk, ziele angielskie

Imbir z goździkiem na pierwszym planie a za nim cynamon przemieszany z gałką muszkatołową. Ewidentnie przyprawowe piwo, gdzie dyni nie ma.
Piana mizerna, szybko znika. Barwa brunatna, klarowne.
Goździk totalnie tutaj dominuje i tylko czasem, w tle przemknie ziele angielskie. Inne przyprawy, tak samo jak dynia, nieistniejąca. Jest lekka słodycz, ale w kierunku ciasta dyniowego a nie cukrowości.
Nie ma wysycenia, samo piwo jest stosunkowo lekkie. Słodowa strona w smaku nie obecna, ale sprawia, że piwo wodniste nie jest. Alkohol nie wyczuwalny.
Posmak, nie mogło być inaczej, goździkowy.

To nie jest piwo dyniowe a przyprawowe. Dla fanów goździka idealne.
Jednocześnie jestem zaskoczony, bo spodziewałem się totalnej porażki a nie jest tak źle.

Ocena:
Aromat: 5/10
Wygląd: 1/5
Smak: 5/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 5/20
Suma: 1,7/5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.