Browar: Zamkowy Cieszyn
Styl: kwaśne
IBU: brak danych
Blg: 17
Zawartość alkoholu: 7,5%
Chmiel: Saaz
Słód: pilzneński, monachijski, special b, caramunich, carafa special
Drożdże: S-33, mieszanka Roeselare Ale Bland
Dodatki: płatki kukurydzy, kostki dębowe
Aromat bardzo słaby. Jakby tylko, przelotem, mlekowe bakterie zaznaczyły swoją obecność.
Piany nie ma. Lejsingu też. Barwa jest, czerwona z rubinowymi refleksami.
W smaku kwaśne ale nie kwaskowe. Nie jest orzeźwiające tylko ciężko kwaśne. Głównie na języku odczuwa się gorzki smak jak po zbyt dużej ilości zielonego agrestu. Trochę ziemisty, trochę łodygowaty. Nieprzyjemne.
After taste gorzki ale krótki.
Ocena:
Aromat: 3/10
Wygląd: 2/5
Smak: 2/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 4/20
Suma: 1,2/5