Browar: Ursa
Styl: Kwas
IBU: brak danych
Blg: 11,3
Zawartość alkoholu: 3,3%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus brevis
Bardzo czysty kwas. Zero kiszonej kapusty czy innych tego typu niekoniecznie pożądanych aromatów.
Piana obfita, jednak bardzo szybko znika i nie pozostaje na szkle. Barwa herbaciana, zamglone.
W smaku czysty kwas. Bardzo delikatny, zarówno w smaku jak i poziomie kwaśności. Nieskomplikowany, prostolinijny a przy tym nie jest ordynarny.
Trochę za wysokie nagazowanie, ale musowania w ustach nie ma.
Nie ma tu za duży o czym pisać – ale to wbrew pozorom nie jest minus.
Posmak oczyszczający, kwaskowy, chwilę pozostający.
Dawno nie piłem czystego kwasu, który by tak mi smakował.
Każde pięć stopni na plus podnosi tylko pijalność tego piwa.
Ocena:
Aromat: 5/10
Wygląd: 1/5
Smak: 8/10
Odczucie: 3/5
Ogólna: 13/20
Suma: 3/5