Browar: Wrężel
Styl: Double IPA
IBU: 60
Blg: 19,1
Zawartość alkoholu: 8,4%
Chmiel: Chinook, Centennial, Columbus, Simcoe cryo, Citra, Amarillo
Słód: pale ale, pilzneński, pszeniczny jasny
Drożdże: S-04
Dodatki: płatki owsiane
Brzoskwinia i nektarynka z owocowej strony. Średnio intensywnie, bez słodyczy. Do tego tytoń, popiół i trochę drożdży piekarskich.
Piana całkiem niezła i nawet długo się utrzymuje. Lejsingu nie ma jednak żadnego barwa jasno żółta, zamglone. Obecny osad drożdżowy.
W smaku słodowe, w kierunku paluszków słonych, tyle, że bez słoności. Są też kwaskowe nuty, takie pozostające po przełknięciu. Niby trochę kojarzą się z owocami tropikalnymi, ale bardzo subtelnie.
Goryczki tutaj się nie uświadczy. Za to efektu wysuszającego już owszem.
Posmak zalegający, kwaskowy i wysuszający.
Kanał? Tak.
No nie jest to typowe polskie double IPA, bo nie jest przepasteryzowane. Niemniej pić tego z przyjemnością się nie da.
Ocena:
Aromat: 3/10
Wygląd: 2/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 3/20
Suma: 1/5