Browar: Zakładowy
Styl: Imperial Pastry Sour
IBU: 8
Blg: 18
Zawartość alkoholu: 6,7%
Chmiel: Puławski
Słód: brak danych
Drożdże: WLP013 London Ale
Dodatki: pulpa z marakui, pulpa z ananasa, laktoza, bakterie: l. Plantarum i l. Rhamnosus
Aromat kwaskowy, kojarzący się z Berliner weisse. W tle trochę ananasa.
Piana nie raczy się pojawić. Barwa pomarańczowa, lekko zmętnione.
W smaku nie ma za dużo słodyczy. Jest umiarkowanie kwaśny zwykły kwas. Ananas niedojrzały gdzieś z tyłu przemyka co jakiś czas. Słodyczy, czy też deserowości nie ma tutaj za grosz.
Kwaśność jest jak w kwasie – raz ociera się o kiszonkę, innym razem o kefir. Niemniej nie ma stricte mlecznych skojarzeń.
Posmak jak po słabo nagazowanym kwasie.
Meh.
To nie jest pastry sour.
Ocena:
Aromat: 5/10
Wygląd: 1/5
Smak: 4/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 6/20
Suma: 1,7/5