Browar: Profesja
Styl: Amber Ale
IBU: 31
Blg: 12,5
Zawartość alkoholu: 5,5%
Chmiel: Perle, Willamette, Centennial, Citra
Słód: pilzneński, monachijski, caramel pils, aromatic, bursztynowy, czerowny, karmelowy 150, karmelowy 300
Drożdże: San Diego Super
Dodatki: brak
W aromacie skórka od chleba, kwas chlebowy, trochę drożdży. Ogólnie chlebowe klimaty. Chmieli nie ma.
Piana średnio pęcherzykowa. Lejsing dobry. Piękna rubinowa barwa… choć miała być bursztynowa.
W smaku lekkie i wodniste. Do tego nic się nie dzieje w nim i to całkowicie dobija to piwo. Kwaskowe, wysoko wysycone do tego lekkie niby dobrze gasi pragnienie ale jednak jest zbyt słodowe by było rześkie. I jeszcze ten brak jakiejkolwiek goryczki…
Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 2/5
Smak: 3/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 7/20
Suma: 1,8/5
janusz_prawdy
*Bursztynnik, to ma być nazwa profesji a nie zdrobnienie od bursztynu. Polska język trudna język.
Hop Head
Nie wiem skąd sobie dorobiłeś całą ideologię ale ja tylko zjadłem jedno n :]