Browar: Deer Bear
Styl: Sour
IBU: brak danych
Blg: 12
Zawartość alkoholu: 4,6%
Chmiel: Citra, Mosaic, Simcoe, Centennial, Magnum
Słód: pilzneński, pszeniczny, monachijski
Drożdże: brak danych
Dodatki: ananas, płątki owsiane, lactobacillus delbruckii, lactobacillus helveticus
Aromat jogurtu ananasowego. Czyli ani ananas ani efekt pracy bakterii mlekowych niezbyt intensywny choć obecny. Do tego jest „atakowany” przez nuty mokrego zboża.
Piany nie ma, lejsing nie występuje. Barwa pomarańczowa, zamglone.
W smaku mokre zboże, trochę mleczności i bardzo delikatna kwaśność. Można napisać, że charakter aromatu został zachowany – bliżej temu piwu do jogurtu niż do kwasu. Ananasa nie czuć za to wcale. W aromacie chociaż się nieznacznie pojawił. Kwaśność jest na takim poziomie, że kefir przy tym piwie zostałby uznany za kwaśniejszy.
Posmak lekko jogurtowy i bardzo nijaki.
No i to właśnie jest problem tego piwa – jest nijakie. Nie oferuje tego co obiecuje. Nie można się położyć i rozkoszować, bo najzwyczajniej w świecie nie ma czym.
Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 1/5
Smak: 4/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 4/20
Suma: 1,4/5