Browar: Funky Fluid / Omnipollo
Styl: Imperial Pastry Sour
IBU: brak danych
Blg: 21
Zawartość alkoholu: 7,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: banany, jagody, masło orzechowe, sernik, płatki owsiane, płatki pszenne, laktoza
Orzechowe masło a w tle banan. Skojarzenia z popularną kanapką w Stanach mocne. Jeśli bez aromatów to nieźle.
Piana minimalna, momentalnie redukuje się do okręgu unoszącego się nad piwem. Barwa to miks soku z pomarańczy i czerwonych grejpfrutów. Nieprzejrzyste z obecnym osadem drożdżowym.
Słodkie, z wyraźną kwaskową kontrą. Niby jest banan i masło orzechowe jak w aromacie, jednak tutaj dochodzi cytrynowa kwaśność. Może nawet momentami przewijają się jagody, które prócz swojego smaku niosą również kwaskowość.
Jest lekko i nawet dodatek masła nie wpłynął na zmianę odbioru tego piwa. Alkohol ukryty bardzo dobrze.
W porównaniu do poprzedniej kooperacji tutaj jest jakby więcej ciała i nie ma się wrażenia, że pije się niewzmocnioną wersję kwasu.
Posmak kwaśny, nawet oczyszczający, przyjemnie pozostaje masłem orzechowym. Szkoda tylko, że tak krótko.
Ocena:
Aromat: 8/10
Wygląd: 1/5
Smak: 7/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 13/20
Suma: 3,1/5