Browar: Jan Olbracht
Styl: Wild Ale
IBU: 15
Blg: 12,5
Zawartość alkoholu: 5,6%
Chmiel: Hallertau Tradition
Słód: pilzneński, carapils, pszeniczny
Drożdże: brak danych
Dodatki: owoce jeżyny
Sfermentowany sok z ciemnych owoców. Ostra, kwaśna nuta od razu pojawia się z tyłu. Do tego liście porzeczki.
Piany nie ma, lejsingu też nie. Barwa błotnej kałuży, mętne.
W smaku jest wodniście z owocową nutą. Raczej ciemne owoce, najbardziej kojarzy się czarna porzeczka. Nie koniecznie udało by mi się zgadnąć, że to akurat jeżyna. Obecna również jest nieprzyjemna, piwniczna nuta.
Posmak kwaśny, krótki, trochę stęchły.
Kanał? Tak.
No to totalnie do mnie nie trafiło.
Ocena:
Aromat: 3/10
Wygląd: 2/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 1/20
Suma: 0,8/5