Browar: Jurand
Styl: owocowe
IBU: brak danych
Blg: 7
Zawartość alkoholu: ?%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: WLS17 Sacharomyces Ludwigi
Dodatki: sok jabłkowy z soku zagęszczonego, sok cytrynowy z soku zagęszczonego, sok rabarbarowy z soku zagęszczonego, aromat naturalny rabarbaru, barwnik naturalny, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy)
Na sam początku – to piwo jest oznaczone jako bezalkoholowe. Jednak nie ma nigdzie napisane czy jest to 0,5% czy 0,0%. Niby szczegół, ale z drugiej strony chyba tak nie powinno być?
Niby już mam napisać, że pietruszka, ale jednak jest ten rabarbar. Trudno by było inaczej, skoro prócz soku z koncentratu z rabarbaru (i nie tylko z niego) jest jeszcze aromat. Niemniej kwaśnych nut brak, a podobno to kwas.
Piany brak. Barwa czerwonej herbaty, klarowne.
W smaku kwaskowe, rabarbarowe, nie słodkie. Dość owocowe i z tym bardziej się kojarzy. To piwo z sokami a nie kwas – nie ma tutaj wyraźnych, kwaśnych nut. Wydaje się, że kwaśność jest z tego soku.
Posmak owocowy z wyraźną witaminą C.
Ocena:
Aromat: 5/10
Wygląd: 1/5
Smak: 5/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 5/20
Suma: 1,8/5