Ægir Tors Hammer

Browar: Ægir Bryggeri
Styl: Barley Wine
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 13,2%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Chleb, słód, trochę miodu i sporo alkoholu. Meh.
Piana nawet niezła, zwłaszcza jak na styl. Lejsingu brak. Barwa nieprzejrzystej czerni.
W smaku alkohol … Czytaj dalej

La Pirata / Mad Brewing Purple Secret

Browar: Cerveses La Pirata
Styl: Session IPA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: %
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Chmielowo z lekką, kwaśną nutą. Całkiem rześko i przyjemnie.
Piany btak. Barwa soku z kiszonej kapusty.
W smaku piwo okazuje się być … Czytaj dalej

Landskron Weizen

Browar: Landskron Brauerei
Styl: German Hefeweizen
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 5,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak

Początkowo intensywnie bananowe. Po kilku chwilach robi się słodowy.
Piania niezła, dość obfita, jednak nie chce pozostawać na szkle. Barwy przygaszonej pomarańczy, mętne.
W … Czytaj dalej

Mikkeller SpontanSeabuckthorn

Browar: Mikkeller
Styl: Lambic
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 7,7%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Aromat jest dziwny – ocet, siano i kwas. Do tego nuty kojarzące się z dzikimi piwami oraz akcenty beczkowe. Brakuje mi owocu.
Piany brak tak … Czytaj dalej

Ratatosk

Browar: Ægir
Styl: Double IPA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 9%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

W aromacie trochę anyżu i drewno cedrowe. W tle trochę imbiru i mentolu.
Piana słaba, szybko znika. Lejsing oszczędny, punktowy. Barwa ciemno pomarańczowa. Zmętnione … Czytaj dalej

Marabunta

Browar: Nómada
Styl: Imperial IPA
IBU: 60
Blg: 18
Zawartość alkoholu: 7,5%
Chmiel: Magnum, Simcoe, Mosaic
Słód: pale ale, monachijski, owsiany
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak

Nieźle daje marakują, jakby to był kwas z tym owocem – tak bardzo jest intensywnie.
Piana średnia, ładnie pozostaje na szkle. Barwa żółta, zamglone. … Czytaj dalej