Spontanbasil

Browar: Lindemans / Mikkeller
Styl: Fruit Lambic
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: %
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: świeża bazylia

Świeżo zerwana, soczysta bazylia, intensywna ale i mnóstwo trawy w aromacie.
Piana obfita ale chwilowa. Lejsing punktowy. Barwa żółta, klarowne.
W smaku … Czytaj dalej

Pêcheresse

Browar: Lindemans
Styl: Fruit Lambic
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 2,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brzoskwinie

Mocno brzoskwinia, słodka i soczysta. W tle co jakiś czas majaczy kwach, jednak zdecydowanie schowany. Aromat kojarzy się też trochę z bezalkoholowym napojem brzoskwiniowym udającym … Czytaj dalej

Alpha Centauri

Browar: Hop Valley Brewing Company
Styl: Imperial IPA
IBU: 100
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 9%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Stary chmiel, kuchenna gąbka, karmel. Mega słabo i nie zachęca to do picia.
Piana mała i chwilowa. Lejsing nie występuje. Barwa miedziana, … Czytaj dalej

Ròbb De Màtt

Browar: Birrificio Lambrate
Styl: APA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 5,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Sok pomarańczowy z koncentratu. W tle lekko nektarynka.
Piany sporo ale szybko zaczyna robić się mydlana i pęka. barwa pomarańczowa, zmętnione.
W smaku wytrawne, … Czytaj dalej

Petrus Gouden Tripel

Browar: Bavik-De Brabandere
Styl: Abbey Tripel
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 7,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Ponownie mam do czynienia z piwem, które rok przeleżało w piwnicy (nadal jest przed upływem daty przydatności do spożycia) i tak jak w … Czytaj dalej

Corsendonk Pater

Browar: Brasserie Du Bocq
Styl: Abbey Dubbel
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 7,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Czerwone jabłko, soczyste i dojrzałe do tego żelazo i do tego trochę (ale naprawdę minimalne ilości) kawy zbożowej. W tle jest nuta … Czytaj dalej

Petrus Oud Bruin

Browar: Bavik-De Brabandere
Styl: Sour
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 5,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Dominuje nuta charakterystyczna dla kwachów. Kefirowo ale nie mlecznie a do tego rześko. W tle maliny i truskawki.
Początkowo piana obfita ale redukuje się … Czytaj dalej