Profesja Smakosz

Browar: Profesja
Styl: APA
IBU: brak danych
Blg: 11
Zawartość alkoholu: %
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: HotHead Ale
Dodatki: pulpa z guawy

Guawa, nieco za mocno landrynkowa.
Piana niezbyt intensywna, lecz to co się pojawia, dzielnie zostaje na szkle na całej wysokości występowania. Barwa pomarańczowa, zmętnione.
W … Czytaj dalej

Perun Ziarno Prawdy

Browar: Perun
Styl: Hefeweizen
IBU: brak danych
Blg: 12
Zawartość alkoholu: 4,8%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: sok z pomarańczy, sok z grejpfrutów

Pomarańcza, pomieszany jej owoc wraz ze skórką. W tle akcenty albedo z grejpfruta, które dodają goryczki. Trochę miejsca zajmuje też kandyzowana skórka … Czytaj dalej

Amber Po Godzinach Rabarbeer

Browar: Amber
Styl: Hefeweizen
IBU: brak danych
Blg: 12,1
Zawartość alkoholu: 4,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: sok rabarbarowy NFC

Gdzieś w tle majaczy jakiś owoc, kwaskowy. Czy w ciemno zgadłbym, że to rabarbar? Nie. Pszenicznych nut nie ma.
Piana umiarkowanie średnia, szybko opada i … Czytaj dalej

Birbant Hover Over

Browar: Birbant
Styl: Sour
IBU: brak danych
Blg: 12
Zawartość alkoholu: 3,9%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki owsiane, porzeczki

Wyraźny aromat porzeczek. Kojarzy się z nektarem, lecz w niczym nie odejmuje mu to intensywności.
Piana w bardzo dużej ilości i wskazuje na przegazowanie znaczne. … Czytaj dalej

Birbant Sour Hour

Browar: Birbant
Styl: APA
IBU: brak danych
Blg: 12
Zawartość alkoholu: 3,9%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: płatki owsiane

Seler naciowy, guawa, pomelo. Subtelne nuty jogurtowe w tle.
Piana nie pojawia się w ogóle. Barwa pomarańczowa, mętne. Hazy to tak nie bardzo.
W smaku guawa … Czytaj dalej

Nepomucen / Funky Fluid Quiet Storm

Browar: Nepomucen / Funky Fluid
Styl: Imperial Gose
IBU: brak danych
Blg: 18
Zawartość alkoholu: 8,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: marakuja, mango, gujawa, sól himalajska, bakterie kwasu mlekowego

W aromacie woda z kiszonej kapusty plus owoce. W tle pewna doza mleczności. Kwaśnawo i dość … Czytaj dalej