Browar: Maryensztadt
Styl: Farmhouse
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 6,8%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: sacchaaromyces, brettanomyces
Czerwona porzeczka, nieco skóry, pewna doza nut funky oraz kwaskowe akcenty.
Piana nie występuje. Barwa piaskowa, przygaszone, nieprzejrzysta.
W smaku wydaje się być bardziej cierpkie niż kwaśne. Z jednej strony jest czerwona porzeczka i wiśnia a z drugiej kapusta kiszona i końska derka.
Kwaskowe, wina akurat w ogóle się nie czuje, co akurat nie jest na minus.
Jednak wydaje się, że mimo, że piwo jest w terminie, to jednak leżakowanie nie zrobiło nic na plus.
Aftertaste cierpki, owocowy, lekko kwaskowy, dość krótki.
Nic specjalnego, ot wypić można.
Ocena:
Aromat: 5/10
Wygląd: 1/5
Smak: 5/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 8/20
Suma: 2,1/5