Browar: Na Jurze
Styl: Pumpkin Ale
IBU: brak danych
Blg: 14
Zawartość alkoholu: 5,2%
Chmiel: Citra, Styrian Golding, Lubelski
Słód: pilzneński, crystal maple, pszeniczny, ciasteczkowy
Drożdże: US-05
Dodatki: pieczona dynia Hokkaido, banany, kurkuma, kardamon, gałka muszkatołowa, imbir, papryczka habanero
W aromacie kawa sypana a z tyłu dynia z imbirem, średnio intensywnie. Po ogrzaniu kawa mocniej się przebija.
Piany brak, lejsingu również. Barwa ciemno pomarańczowa, zmętnione. Obecny osad.
W smaku na pierwszym planie ziemista nuta. Oczywiście z domieszką kawy. Stąd o takim smaku krótka goryczka. Przez to smak dyni nie jest w stanie się przebić. Zresztą inne dodatki też nie dają rady. Jest tylko ziemistość i kawa.
Dziwne, że nie ma w ogóle jakiejkolwiek nuty kojarzącej się z bananem. On w piwie powinien wyjść na wierzch dość wyraźnie. Brak również pieczenia w przełyku od dodatku papryczek. O innych rzeczach nawet nie wspominam, bo ich po prostu nie ma.
Posmak kawowo-ziemisty.
Kanał? Tak.
Ocena:
Aromat: 3/10
Wygląd: 1/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 2/20
Suma: 0,8/5