Browar: Pinta
Styl: Hazy DIPA
IBU: brak danych
Blg: 18
Zawartość alkoholu: 7%
Chmiel: Simcoe, Nectaron, Nectaron cryo, Mosaic cryo
Słód: pilzneński, chit
Drożdże: Verdant IPA
Dodatki: płatki owsiane, maltodekstryna
Skórka pomarańczy przenikająca smażony boczek. Ani jeden, ani drugi aromat nie dominuje a równoważą się.
Z czasem, z tyłu, zaczyna człapać smażony boczek.
Piana średnio obfita, na szkle pozostaje grupowo. Barwa pastelowej żółci, totalnie nieprzejrzyste.
Piwo jest gładkie i miękkie. Jednocześnie piwo mocno odchyla się w stronę skórki winnego jabłka. Potem skórka pomarańczowa, prawie gorzka. No jest to ciężkie pod względem smaku piwo.
Nie ma tutaj wyczuwalnej ciężkości ze strony słodowej a alkohol jest niewyczuwalny. Goryczki brak.
Posmak skórki pomarańczowej i jabłkowej.
Meh.
Ocena:
Aromat: 6/10
Wygląd: 2/5
Smak: 4/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 4/20
Suma: 1,8/5