Browar: Pinta
Styl: Hazy IPA
IBU: brak danych
Blg: 15
Zawartość alkoholu: 6%
Chmiel: Columbus, Sabro, Sabro cryo, Mosaic cryo, HBC 630, Mosaic
Słód: pilzneński, platinum
Drożdże: Verdant IPA
Dodatki: płatki owsiane, maltodekstryna
Płatki zbożowe, mandarynkowa i jabłkowa skórka, sok z pomarańczowy z koncentratu.
Piana praktycznie nie występuje. Jednak, gdy dolewa się piwa, to coś tam się pojawia. Niemniej nadal jest to dość mała ilość. Barwa zmętnionej pomarańczy.
W smaku piwo okazuje się być skórkowe, lecz cytrusy, które wchodzą w skład smaku, nie są kwaśne. Tak więc jest mandarynka, pomelo i sweetie. Nieco kwaskowe, ale wydaje, że źródłem są skórki.
Brak wysycenia i goryczki. Nie jest słodko, mimo dodatku malto, ale przede wszystkim nie jest proszkowo. A to się nie często zdarza.
Aftertaste skórki mandarynkowej z nutą sweetie. Lekko kwaskowe.
Ocena:
Aromat: 5/10
Wygląd: 1/5
Smak: 6/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 8/20
Suma: 2,2/5