Browar: Piwne Podziemie
Styl: Pastry Sour
IBU: brak danych
Blg: 18
Zawartość alkoholu: 6,8%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: borówka amerykańska, płatki owsiane, płatki pszenne, syrop klonowy, laktoza, wanilia, cynamon, bakterie lactobacillus
W aromacie borówki (owoc był przed płatkami, co według układania składu sugeruje, że było ich więcej niż poszczególnych płatków). I jest to jedyny dodatek, który czuć. Całej reszty nie znalazłem.
Piana skromna i znika momentalnie. Barwa różowa, z czerwonymi refleksami, zmętnione.
W smaku przypomina kwasy z dodatkiem borówki – niby owocowo, ale i tak mocno kwaśnie. Co nie koniecznie kojarzy się z tą jagodą, ale nie przeszkadza. Pastry nie ma tu za to wcale. To bardziej „zwykły” kwas.
Żadnego innego dodatku prócz borówki również w smaku nie znalazłem. Nie budzi to żadnych skojarzeń z naleśnikami, tym bardziej waniliowymi.
Posmak jagodowy, kwaskowy z cierpkością, która chwilę pozostaje na podniebieniu.
Wracamy do korzeni – polski krafcik i piwo z duża ilością dodatków, których nie czuć.
Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 1/5
Smak: 5/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 5/20
Suma: 1,7/5