Browar: Profesja
Styl: Berliner Weisse
IBU: brak danych
Blg: 9
Zawartość alkoholu: 3,6%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: grodziskie
Dodatki: zagęszczony sok z marakui, bakterie: Lactobacillus Brevis, Lactococcus Lactis, Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus Delbrueckii
Aromat naturalnie zdominowany przez marakuję. Jest soczyście i owocowo, ale mało kwaśno.
Piana minimalna i do tego znika bardzo szybko. Barwa pomarańczowa, totalnie zmętnione.
Kwaskowo, marakujowo, ale niestety w tle kapusta kiszona się czai. Nie ma takiej dominacji w smaku jak w przypadku aromatu. Niemniej jest kwaśno, owocowo, choć nie ma tutaj efektu wow, jaki potrafi wystąpić w piwach z tym owocem. Jest po prostu ok.
Posmak owocowy, kwaskowy, nawet oczyszczający.
Ocena:
Aromat: 5/10
Wygląd: 1/5
Smak: 5/10
Odczucie: 2/5
Ogólna: 5/20
Suma: 1,8/5