Browar: Profesja
Styl: Porter Bałtycki
IBU: brak danych
Blg: 24
Zawartość alkoholu: 11,5%
Chmiel: Iunga, Hallertauer Tradition
Słód: monachijski jasny, monachijski ciemny, pilzneński, aromatyczny, czekoladowy jasny, caramel pils, brązowy, czekoladowy ciemny, caraffa special III
Drożdże: German Bock
Dodatki: płatki pszenne, cukier
Kwaskowe nuty, które kojarzą się z czerwonym winem. No i czerwone owoce pod postacią wieloowocowego soku. W tle trochę czekolady mlecznej.
Brak piany. Barwa czarnej coli.
Mocno winny smak. Rozgrzewający, ostro alkoholowy, choć nie bardzo intensywny, jednak wystarczająco wyraźny. Czekolada z kakao mocno w tle. Nie jest nawet pełne, a pół pełnia jest na granicy.
Im dalej, tym bardziej alkoholowy, wręcz ordynarnie wódczany.
Jednowymiarowe, alkoholowe, mało porterowe. Winne, przez wódczane nuty, również niezbyt.
Posmak alkoholowy, grzejący wręcz rurę.
Kanał? Zdecydowanie.
Masakryczynie nieułożone. Albo winna beczka przejęła całkowicie panowanie nad tym piwem.
Ocena:
Aromat: 5/10
Wygląd: 1/5
Smak: 2/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 1/20
Suma: 1/5