Browar: Przetwórnia Chmielu
Styl: Kwas
IBU: brak danych
Blg: 16,5
Zawartość alkoholu: 5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: pulpa z nektarynki
Ciasteczka z galaretką z żółtych owoców – nie sądzę bym zgadł, że to akurat nektarynka. Ale to tylko zaraz po otwarciu, bo wystarczy kilka sekund i dominującym aromatem stają się… drożdże piekarskie.
Piana minimalna i momentalna, po chwili nie ma po niej śladu. Barwa pomarańczowa, trochę zamglone.
W smaku zaskakuje smak drożdży. Takich piekarniczych, jakich używa się do ciasta. Wyraźny, jakby się jadło świeżo wyjęte z piekarnika ciasto drożdżowe. Z czasem słabnie i ustępuje miejsca rozcieńczonemu sokowi pomarańczowemu. Deklarowanego owocu niestety tutaj nie ma. Kwaśności również. A do tego piwo jest płaskie.
Niemniej to nie jest kwas, a jakaś drożdżowa woda.
Posmak drożdżowy, pozostający na podniebieniu.
Kanał? Oj tak.
Przerósł ich kwas…
Ocena:
Aromat: 2/10
Wygląd: 1/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 1/20
Suma: 0,6/5