Browar: Wrężel
Styl: Belgian Ale
IBU: 25
Blg: 16,5
Zawartość alkoholu: 7,3%
Chmiel: Challenger, Golding
Słód: pilzneński, monachijski I, abbey malt
Drożdże: Fermentis Abbaye
Dodatki: cukier, skórka słodkiej pomarańczy
Najpierw w aromacie białe, wytrawne wino a potem przyprawy: różowy pieprz, liść laurowy i nieco gałki muszkatołowej.
Piana średnio pęcherzykowa, szybko opada, lejsing nikły. Barwa ciemno pomarańczowa.
W smaku dominuje winna nuta. Goryczka wysoko alkoholowa i bardzo nieprzyjemna. Wiec radości z niej nie ma. Wysokie wysycenie podbija uczucie pustki i wodnistości.
After taste krótki, wytrawny jak po winie i mocno rozgrzewający.
Chciałem napić się piwa a nie wina, więc kanał.
Ocena:
Aromat: 4/10
Wygląd: 2/5
Smak: 1/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 5/20
Suma: 1,3/5