Browar: Na Jurze
Styl: Wild Ale
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 4%
Chmiel: Hallertuer, Amarillo
Słód: pilzneński, przeniczny, crystal maple
Drożdże: US-05
Dodatki: płatki ryżowe, koncentrat jabłkowy, burak, rabarbar, kolendra
Burak surowy, wyraźny, brak ziemistości. Do tego lekka owocowa kwasowość.
Piana całkiem obfita lecz krótkotrwała. Ładnie zabarwiona czerwienią. Lejsing średni. Barwa czerwona, coś jak oranżada, lekko zmętnione.
W smaku oczywiście burak i pewna kwaskowość. To warzywo gra tu jednak główną rolę. Całkowicie dominuje smak. Za przyjemną kwaskowatością a zarazem odskocznią stoi rabarbar. Szkoda tylko, że z czasem jej intensywność słabnie i przebija się słodycz.
Posmak buraczany i słodki.
Piwo jest dokładnie tym co jest napisane na etykiecie – buraczanym ekstraktem.
Jako ciekawostka bardzo spoko. Ale nie wyobrażam sobie wypicia więcej niż jednej sztuki.
Brawo, jednak można dodać coś do piwa i nie będzie to tylko informacja na etykiecie.
Ocena:
Aromat: 7/10
Wygląd: 2/5
Smak: 5/10
Odczucie: 1/5
Ogólna: 12/20
Suma: 2,7/5