Ratatosk

Browar: Ægir
Styl: Double IPA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 9%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

W aromacie trochę anyżu i drewno cedrowe. W tle trochę imbiru i mentolu.
Piana słaba, szybko znika. Lejsing oszczędny, punktowy. Barwa ciemno pomarańczowa. Zmętnione … Czytaj dalej

Marabunta

Browar: Nómada
Styl: Imperial IPA
IBU: 60
Blg: 18
Zawartość alkoholu: 7,5%
Chmiel: Magnum, Simcoe, Mosaic
Słód: pale ale, monachijski, owsiany
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak

Nieźle daje marakują, jakby to był kwas z tym owocem – tak bardzo jest intensywnie.
Piana średnia, ładnie pozostaje na szkle. Barwa żółta, zamglone. … Czytaj dalej

Ægir IPA

Browar: Ægir Bryggeri
Styl: IPA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 6,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: brak danych

Miód gryczana i mokre drewno. Z tyłu coś w stylu gorzkiej cytryny próbuje się przebić, lecz jest za słabe.
Piana niezła, gęsto zostaje na … Czytaj dalej

Passionfeber

Browar: Brewski
Styl: IPA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 7%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: marakuja

W aromacie owocowa kwaśność z lekką nutą octową. Potem ciężka, owocowa słodycz. Marakuji brak.
Piana średnio obfita, szybko opada. Lejsing punktowy. Barwa żółta, zamglone.
W smaku … Czytaj dalej

Pango IPA

Browar: Brewski
Styl: IPA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 5,9%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: mango, marakuja, ananas

Owocowo, lecz wyraźnie wyczuć da się tylko marakuję. Więc jest kwaśno a mango z ananasem nie dochodzi do głosu wcale. Po jakimś czasie (i … Czytaj dalej

Mango Hallon Feber

Browar: Brewski
Styl: APA
IBU: brak danych
Blg: brak danych
Zawartość alkoholu: 5,5%
Chmiel: brak danych
Słód: brak danych
Drożdże: brak danych
Dodatki: mango, maliny

Chmielowo i owocowo, lekko i przyjemnie. Dodanych owoców nie czuć tak by można było je konkretnie rozpoznać.
Piana obfita, lecz wskazująca na przegazowanie. Lejsingu brak. … Czytaj dalej